Karne Hediyesi Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Ekranı! 2023

Genel - 19/06/2023 12:03

Karne hediyesi, öğrencilerin başarılarını ödüllendirmek ve motivasyonlarını artırmak için verilen bir destektir. Karne hediyesi almak isteyen öğrencilerin bazı şartları sağlamaları ve başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu yazıda karne hediyesi başvurusu nasıl yapılır, kimler başvurabilir, ne zaman başvurulur ve karne hediyesi ne kadardır gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Karne Hediyesi Başvurusu Kimler Yapabilir?

Karne hediyesi başvurusu yapabilmek için öncelikle öğrencinin devlet okulunda okuyor olması gerekmektedir. Özel okullarda okuyan öğrenciler karne hediyesi alamamaktadır. Ayrıca öğrencinin 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan kademelerde eğitim alması ve başarılı olması da şarttır. Başarılı olmak için öğrencinin yıl sonu not ortalamasının en az 70 olması veya tüm derslerden geçer not alması gerekir.

Karne Hediyesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Karne hediyesi başvurusu yapmak için öğrencinin velisinin e-Devlet sistemi üzerinden işlem yapması gerekmektedir. E-Devlet şifresi olan veliler, e-Devlet girişi yaptıktan sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına giderek karne hediyesi başvuru formunu doldurabilirler. E-Devlet şifresi olmayan veliler ise PTT şubelerinden şifre alarak veya mobil imza, elektronik imza gibi yöntemlerle e-Devlet sistemine giriş yapabilirler.

Karne Hediyesi Başvurusu Ne Zaman Yapılır?

Karne hediyesi başvurusu için belirlenen tarihler her yıl değişebilmektedir. Genellikle karne hediyesi başvurusu için son gün, okulların kapanmasından bir hafta önce olmaktadır. Bu yıl için karne hediyesi başvuru tarihi henüz açıklanmadı ancak yakında duyurulması beklenmektedir.

Karne Hediyesi Ne Kadardır? 2023-2024

Karne hediyesi miktarı da her yıl değişebilmektedir. Geçen yıl karne hediyesi alan öğrenciler 100 TL almışlardı. Bu yıl için karne hediyesi miktarı da henüz belli değil ancak enflasyon oranına göre artış yapılması muhtemeldir.

Karne hediyesi almak isteyen öğrencilerin ve velilerin bu bilgileri takip etmeleri ve başvuru sürecini kaçırmamaları önemlidir. Karne hediyesi, öğrencilerin emeklerinin karşılığını almaları ve yeni eğitim dönemine daha hevesli başlamaları için güzel bir fırsattır.

BENZER HABERLER